сряда, 21 март 2018 г.

ПОПСКА ЯХНИЯ

Източник на рецептата Таня Планинска,с малки промени от мен.

Необходими продукти:

800 гр свинско месо
5 глави кромид лек
1 глава чесън
150 гр сушени сини сливи-15 бр
5 бр сушени чушки
2 с лъжици брашно
3 с л доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
1 ч л червен пипер
2 дафинови листа
сушена чубрица
1/3 ч ч олио
1 ч ч червено вино
500 мл вода

Начин на приготвяне:

Месото се реже на късчета,запържва се в олиото.Прехвърля се в тенджера,сипва се виното долива се вода да се покрие месото.Подправя се с дафиновият лист и черния пипер.Задушава се за 30 минути.Аз сложих в мултикукър за 15 минути,на функция задушаване.Лука се реже на полумесеци,чесъна се разделя на скилидки-без да се бели.Задушават се заедно,докато омекнат напълно.Сипва се брашното,след като се запържи леко се добавят доматеното пюре и червения пипер.Прибавя се месото с бульона от задушаването.Накрая се слагат сливите,сушените чушки нарязани на две.Ястието се подправя с останалите подправки и се задушава на тих огън,около 15 минути.Ако е необходимо се долива още малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар