събота, 5 януари 2019 г.

БОН ФИЛЕ С ГЪБИ И СОС С ТОПЕНО СИРЕНЕ И СМЕТАНА

Необходими продукти
3 бон филета от свинско месо
1/2 пакетче масло от 125 гр
сол
черен пипер
400 гр гъби
1 глава кромид лук
1/2 ч ч бяло вино
140 гр топено сирене
300 мл течна готварска сметана
сол на вкус
1 к л черен пипер


Филето се нарязва на не много тънки парчета.
Поръсва се със сол и черен пипер и се запържва в маслото от двете страни за кратко.
Добавят се нарязаните на филийки лук и гъби.
След като и те се запържат се сипва бялото вино и ястието се задушава 5 минути.
Топеното сирене се реже на малко парченца,така ще се стопи по-лесно.
Сиренето се слага при месото и гъбите,сипва се сметаната и се оставя за 5-10 минути на огъня.
Овкусява се със солта и черния пипер и ястието се сваля от огъня.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар