събота, 2 февруари 2019 г.

ПАТАТНИК НА ФУРНА

Необходими продукти:
1 кг картофи
6 яйца
1 глава кромид лук
сол на вкус
черен пипер
кимион
чубрица
риган
къри
1/2 ч ч олио

Начин на приготвяне:
Обелените и измити картофи се настъргват на едро ренде.
Към тях се добавят разбитите яйца и подправките,всичко се разбърква много добре.
Сместа се прехвърля в намаслена тавичка,подравнява се и се заглажда.
Поръсва се с малко олио.
Пататника се пече на 180 градуса за 20-25 минути,докато се зачерви.
Поднася се с настъргано сирене и маслини.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар