Днес в моята кухня се носи аромат на ябълки и канела...ухание на домашен уют!
Необходими продукти:
1 опаковка фини кори
1/2 пакетче масло
За пълнежа:
8-10 ябълки
1/2 ч ч орехови ядки
2 яйца
1/2 ч ч захар
3 с л кисело мляко
1 к л сода за хляб
3 с л олио
1 ч ч брашно
1 ч л канела
За сиропа:
2 ч ч ябълков сок
1 и 1/2 ч ч захар
сока на половин лимон
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
Начин на приготвяне:
Пълнежа се приготвя като яйцата се разбиват със захарта,олиото,киселото мляко със содата разтворена в него,брашното и канелата.
Добавят се ябълките,които са настъргани и смлените орехови ядки,всичко се смесва много добре.
Взема се една кора,поръсва се с разтопено масло,отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.
Слагат се по три лъжици от сместа в единия край,кората се загъва и навива на рула.
Слага се в намаслена тава,процедурата се повтаря с останалите кори.
Щрудела се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
Сиропа се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне,добавя се лимоновия сок и се отстранява от котлона.
Студения щрудел се залива с охладения сироп.
Пожелание се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар