петък, 7 септември 2018 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

За следобедното кафе,ароматен ябълков сладкиш!
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 ч ч ябълков сок
1/3 ч ч олио
1 бакпулвер
1 к л сода за хляб
1 ч л канела
6 ябълки
3-5 бисквити
1/2 ч ч смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват и изстискват.
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и сока от изстисканите ябълки.
Добавят се пресятото с бакпулвера, содата за хляб и канелата брашно.
Накрая се слагат ябълките,стритите бисквити и ореховите ядки.
Смесва се много добре и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Изпечения сладкиш се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар