Една различна "Шкембе"чорба с гъби кладница!
Необходими продукти:
500 гр гъби кладница
4 с л масло
3 с л брашно
800 мл прясно мляко
300 мл вода
сол и черен пипер на вкус
1ч л червен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват и накъсват на парчета.
Слагат се в тенджерка с две супени лъжици масло и се задушават за 10 минути.
Сипва се брашното,запържва се леко и се наливат водата и млякото.
Вари се още 10 минути.
Подправя се със солта и черния пипер.
Отделно се запържва червения пипер с останалото масло,и се сипва в чорбата.
Отстранява се от котлона.
Чорбата се поднася със счукан чесън смесен с оцет и лют пипер смесен с малко олио.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар