Необходими продукти:
100 гр масло
3 с л извара
2 ч ч захар
3 яйца
3 ч ч брашно
1 бакпулвер
щипка сол
Топинг:
1 голяма ябълка
1/2 ч ч стафиди
1/2 ч ч орехови ядки
1 ч л канела
2 с л захар
Начин на приготвяне:
Маслото и изварата се разбиват,като постепенно се добавя захарта.
Когато се получи хубав пухкав крем се добавят едно по едно яйцата.
Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно и солта.
Сместа се прехвърля в съда за печене върху намаслена пекарска хартия.
Отгоре се покрива с топинга.
Върху топинга се поръсва захарта.
Топинга се приготвя,като ябълката се нарязва на кубчета.
Смесва се с нарязаните орехови ядки,стафидите и канелата.
Сладкиша се пече на 180 градуса за 40-45 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар