събота, 4 август 2018 г.

ТУТМАНИК СЪС СИРЕНЕ И САМАРДАЛА

Пухкав тутманик!
Необходими продукти:
800 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 к л сол
1 яйце
4-5 с л олио
300 мл топла вода
1 кофичка кисело мляко

За намазване на корите:
125 гр стопено масло
300 гр сирене
2 с л олио
1 с л кисело мляко
1 к л сода за хляб
1 с л самардала
Още:
1 жълтък
1 с л олио
самардала

Начин на приготвяне:
От съставките за тестото се замесва меко не лепнещо тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Сместа за намазване се приготвя,като сиренето се мачка с вилица.
Добавят се олиото,киселото мляко,содата и самардалата.
Втасалото тесто се премесва,разделя се на четири равни части.
Всяка се оформя на питка.
Всяка питка се разточва на тънка кръгла кора.
Взема се една кора,маже се с разтопеното масло и сместа със сиренето.
Покрива се с втората кора,която също се маже с масло и сирене.
Навива се на руло,усуква се и си поставя в намаслена тава.
По същия начин се процедира с останалите две кори.
Тутманика се оставя да втаса.
Маже се с разбития жълтък с олиото.
Отгоре се поръсва със самардалата.
Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар