Вкусно ястие за обяд или вечеря!
Необходими продукти:
1 кг пържоли
300 гр гъби-печурки
3-4 с л олио
2 глави кромид лук
горчица
1 опаковка топено сирене-8 триъгълничета
200 мл течна готварска сметана
1/2 в ч бира
сол и черен пипер на вкус
розмарин
мащерка
Начин на приготвяне:
Дъното и стените на съда за печене се намасляват с олиото.
На дъното се подрежда пласт пържоли,намазват се с малко горчица.
Върху тях се слага нарязан кромид лук,нарязани гъби,парченца топено сирене.
Поръсва се с подправките и се полива с няколко лъжици от сметаната.
Така се подреждат няколко пласта,докато се изчерпат продуктите.
Сипва се бирата.
Съда се покрива с капак или фолио.
Пече се 60 минути на 190 градуса.
Фолиото се отстранява и се пече още 10-15 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар