ЗА КЮФТЕТАТА:
700 гр кайма
зелен лук
магданоз
1 яйце
сол,
черен пипер.
ЗА СОСА:
1 морков
2 глави кромид лук
1/3 ч ч олио
1 к л червен пипер
600 гр доматено пюре
1 литър вода
1 к л захар
щипка сол
черен пипер
2 скилидки чесън.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измесете каймата с яйцето и подправките.
Оформете кюфтенца и изпържете от двете страни.
В тенджера сипете олиото,запържете настъргания морков, ситно нарязания лук и чесъна.
Добавете червения пипер,доматеното пюре и водата.
След като заври и се сгъсти,сложете кюфтенцата и подправките.
Варете на тих огън още пет минути.
Ако соса ви е рядък го сгъстете с 1-2 с л брашно.
Поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар