петък, 15 юни 2018 г.

ДЪРПАНА ДОМАШНА БАНИЦА

Необходими продукти
За тестото:
Около килограм брашно
1 с л сол
1 ч л оцет
500 мл вода.

За плънката:
400 гр сирене
5 яйца
200 гр кисело мляко
1 ч л сода за хляб.

Начин на приготвяне:
 От изброените продукти се замесва тесто,разделя се на равни части,всяка част се оформя на топче.
Оформените топчета тесто се подреждат в тава и се поливат обилно с олио.
Тестото се оставя да си почине и да се отпусне за 10-15 минути.
През това време се приготвя плънката,като всички продукти се смесват и разбъркват.
Взема се топче тесто и се разтегля във формата на кръг върху покривка.
Когато се разтегли на голяма кора се полива с малко олио и няколко лъжици от плънката.
Навива се на руло с помощта на покривката.
Поставя се в намазана с олио тава във форма на охлювче.
Така се оформя цялата баница,оставя се да си почине около 10 минути и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

Изпечената баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар