неделя, 3 юни 2018 г.

КЕКСЧЕТА С ТЕЧЕН ШОКОЛАД

За подслаждане на неделното кафе :)
Необходими продукти:
5 яйца
1 ч ч захар
1/2 ч ч олио
1/3 ч ч прясно мляко
2 и 1/2 ч ч брашно
1 бакпулвер
течен шоколад
Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта.Постепенно се добавя олиото.Сипва се прясното мляко и брашното пресято с бакпулвера.Сместа се разпределя във формички.В средата на всяка се слага една чаена лъжица течен шоколад.Кексчетата се пекат на 180 градуса за 20 минути.След като се охладят се вадят от формичките и се украсяват с течен шоколад и кокос.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар