Най накрая я направих и аз,наистина е много вкусна!
Необходими продукти
За основата:
1 пакет чаени бисквити
125 гр масло
За шоколадовите смеси:
1 литър течна сладкарска сметана
200 мл прясно мляко
6 с л захар
200 гр черен шоколад
200 гр млечен шоколад
200 гр бял шоколад
3 пакетчета желатин
Начин на приготвяне:
Основата се приготвя,като бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло.
Сместа се прехвърля във форма за торта,като се притиска добре на дъното на формата.
Оставя се в хладилника да се охлади.
Сметаната се смесва с прясното мляко.
Разделя се на три равни части.
Първата част се приготвя,като сметаната се загрява.
Добавят се две лъжици захар и черния шоколад.
Отстранява се от котлона и се добавя желатина разтворен на водна баня.
Сместа се сипва върху основата на тортата.
Оставя се в хладилника да стегне добре,поне два часа и половина.
По същия начин се приготвя и сместа с млечния шоколад.
Сипва се върху първата смес и се оставя да стегне.
Последната част се приготвя по същия начин с бял шоколад.
Тортата се украсява с шоколад.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар