събота, 19 януари 2019 г.

ПАНИРАНО ПИЛЕ

Необходими продукти:
8 парчета пилешко месо
вода за варене на месото-около литър
1 ч л сол
1 к л черен пипер
1 ч л къри на прах

За панировката:
брашно
галета
яйца

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Почистеното,измито и нарязано на порции пилешко месо се слага в тенджера със студена вода.
След като заври се добавя сол,черен пипер и къри на прах.
Месото се вари около 15-20 минути.
Оставя се да изстине.
Овалва се в смесени равни части брашно и галета,потапя се в разбити яйца и се пържи в сгорещено олио.
Обръща се да се зачерви от всички страни.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар