Сочен блат,пухкав шоколадово-сметанов крем,нежен и ароматен банан...перфектната комбинация,наслада за сетивата.
Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 ч ч захар
3-4 с л олио
3 с л кисело мляко
1 и 1/2 ч ч брашно
1 бакпулвер
3 с л какао.
За сиропа:
1 ч ч прясно мляко
1/2 ч ч захар
1 с л какао.
За крема:
400 гр заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
4 с л захар
1 шоколад-90 гр.
Още:
4 банана и разтопен шоколад.
Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата.
Белтъците се разбиват с щипка сол на гъст сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта,олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
Накрая се добавят белтъците като се смесват внимателно.
Сместа се прехвърля във форма за торта и блата се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Приготвяне на сиропа:
Прясното мляко,захарта и какаото се смесват.
Течността се слага на котлона да кипне,оставя се около 5 минути и се отстранява от котлона.
Приготвяне на крема:Течната сметана се разбива с миксер,добавя се заквасената сметана,захарта и разтопения на водна баня шоколад.
Направа на тортата:
Охладения блат се разрязва на две хоризонтално,взема се единия блат,полива се със сиропа,подреждат се нарязани банани и се покрива с 1/2 от крема.
Отгоре се слага втория блат,сиропира се,покрива се с останалия крем.
Тортата се украсява с нарязани банани и се полива с разтопен шоколад.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар