неделя, 27 януари 2019 г.

СИРОПИРАНИ ОХЛЮВЧЕТА

Необходими продукти
За тестото:
700 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
3 яйца
350-400 мл прясно мляко
1 к л сол
1 с л захар
1/2 ч ч олио
настъргана кора на 1 лимон

За намазване на корите:
1/2 пакетче масло от 125 гр
смлени орехови ядки

За сиропа:
1 кг захар
1 литър вода
сока на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
Сварете сиропа,като смесите водата и захарта.
След като кипне варете 5 минути.
Добавете сока от лимона и отстранете от котлона.
Замесете тесто от изброените съставки,покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.
Премесете отново втасалото тесто и го разделете на четири равни части.
Оформете всяка част на питка и разточете на тънка кора.
Всяка кора намажете обилно с разтопеното масло и поръсете със смлените орехови ядки.
Завийте на руло и нарежете на парчета дълги около 5-6 см.
Поставете охлювчетата в намазана с олио тава с разреза нагоре.

Оставете да втасат за 15 минути.
Печете на 180 градуса за 20-25 минути.
След като леко се охладят залейте със студения сироп.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

1 коментар: