събота, 13 октомври 2018 г.

ТИКВЕНИК С ДОМАШНО ТОЧЕНИ КОРИ

Няма нищо по-хубаво от ароматен тиквеник,приготвен с домашно точени кори!
Необходими продукти
За тестото:
600 гр брашно
1 ч л суха мая
1 ч л захар
щипка сол
3-4 с л олио
300 мл вода

За плънката:
1/2 тиква,почистена,настъргана и задушена в малко олио
1 ч ч захар
1 пакетче канела
1/2 ч ч смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства и настъргва на ренде.
Задушава се в малко олио,докато леко омекне.
Смесва се със захарта,канелата и орехите.
От продуктите да тестото се замесва меко тесто.
Разделя се на 6 части,всяка се оформя на топче.
Топчетата тесто се разточват.
Поливат се с малко олио и няколко лъжици от плънката.
Навиват се на руло и се подреждат в намаслена тава.

Пече се на 180 градуса около 25-30 минути.
Поръсва се с пудра захар.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара:

  1. Интересна рецепта. Неочаквах в рецептата за корите да има мая. Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване