Необходими продукти:
2 глави карфиол
1 кг зелени домати
1 кг моркови
1 кг червени чушки
1 кг корнишони
целина.
За 3 литров буркан:
До долния ръб на буркана оцет
4 с л сол
4 с л захар
4 таблетки аспирин.
За буркан от 1.800:
2 с л сол
2 с л захар
2 аспирина
оцет до долния ръб на буркана.
Начин на приготвяне:
Почиствам и измивам зеленчука,накъсвам карфиола на розички,останалите зеленчуци ги нарязвам.
Слагам всичко в голям съд и смесвам добре.
На дъното на буркана сипвам оцета,солта,захарта и аспирина.
Започвам да пълня бурканите със зеленчука като притискам много добре.
Доливам с вода и затварям капачките.
Бурканите се разклащат и обръщат всеки ден.
След 10 дни туршията е готова за консумация.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар