петък, 5 октомври 2018 г.

ЛЕСЕН ТУТМАНИК С КОЛБАС,КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ

Моето предложение за съботна закуска!
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая-7 гр
1 к л захар
1 ч л сол
100 мл хладка вода
2 яйца
200 гр кисело мляко
3-4 с л олио
400  гр брашно
100 гр сирене
100 гр мек колбас
100 гр кашкавал
масло

Начин на приготвяне:
В хладката вода се смесват маята и захарта.
Оставя се 5 минути да се активира.
Сипва се в дълбока купа,добавят се солта,яйцата,киселото мляко и олиото.
Постепенно се добавя пресятото брашно,бърка се с дървена лъжица.
Тестото се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.
Отгоре се подреждат нарязаните сирене,колбас и кашкавал.
Слага се на няколко места малки парченца масло.

Оставя се да втаса за 20 минути.
Пече се на 180 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая-7 гр
1 к л захар
1 ч л сол
100 мл хладка вода
2 яйца
200 гр кисело мляко
3-4 с л олио
400  гр брашно
100 гр сирене
100 гр мек колбас
100 гр кашкавал
масло

Начин на приготвяне:
В хладката вода се смесват маята и захарта.
Оставя се 5 минути да се активира.
Сипва се в дълбока купа,добавят се солта,яйцата,киселото мляко и олиото.
Постепенно се добавя пресятото брашно,бърка се с дървена лъжица.
Тестото се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.
Отгоре се подреждат нарязаните сирене,колбас и кашкавал.
Слага се на няколко места малки парченца масло.
Оставя се да втаса за 20 минути.
Пече се на 180 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара: