В сезона на тиквите,един сочен и лесен тиквен кекс!
Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч ч захар
100 мл олио
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
300 гр тиква
2-3 с л смлени орехови ядки
1 пакетче канела
1 ванилия
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
Начин на приготвяне:
Тиквата се настъргва на ситно ренде.
Смесва се с орехите,канелата и ванилията.
В отделна купа се разбиват яйцата със захарта и олиото.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Към тази смес се добавя сместа с тиквата.
Смесва се добре и се сипва в намаслена и набрашнена форма за кекс.
Пече се на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Рецептата е сгрешена! Тиква няма изобщо а брашно се слага 2 пъти.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Точно така,направила съм грешка при писането на рецептата.На всеки се случва!Вече е поправена,по невнимание съм написала 300 гр брашно,вместо тиква!
ОтговорИзтриване