Необходими продукти:
300 гр бисквити ( аз използвам петит бьор)
200 мл еспресо
За мус крема:
4 яйца
4 с л захар
1 шоколад
1 пакетче желатин
300 мл течна сладкарска сметана.
шоколад за украса.
Начин на приготвяне:
Пригответе муса,като отделите белтъците от жълтъците на яйцата.
Разбийте жълтъците върху купа с вода на котлона,като постепенно добавяте захарта.
Когато захарта се разтвори и жълтъците станат на пухкав крем,добавете стопения шоколад.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади.
Разбийте белтъците със щипка сол на плътен сняг
В отделна купа разбийте сметаната.
Сипете разтопения желатин при крема с жълтъците и шоколада.
Разбийте с миксер да се смеси добре.
Добавете сметаната.
Накрая сипвайте по малко от разбитите белтъци,като смесвате внимателно с шпатула.
Във форма за торта наредете пласт бисквити потопени в еспресото.
Покрийте с част от муса,така направете няколко пласта докато се изчерпат съставките.
Като отгоре трябва да завършите с мус.
Украсете тортата с шоколад.
Оставете тортата в хладилника да престои поне 4-5 часа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар