неделя, 11 ноември 2018 г.

ЗАХАРОСАНИ ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ

Захаросаните портокалови кори имат широка употреба в сладкарството.Може да се използват в козунаци,кексове,мъфини,торти и сладкиши,дребни сладки.Особено сега когато наближават Коледните празници в щолени и коледни сладки хлябове.Ето как може да си ги приготвите.
Необходими продукти:
5 портокала
4 ч ч захар

Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват много добре с гореща вода.
Обелете портокалите с белачка за зеленчуци.
Поставете корите в тенджера залейте със студена вода.
Сложете да заври на котлона,след 1-2 минути отцедете водата и налейте отново вода.
Тази процедура я повторете 3 пъти.
Отцедете корите от водата.
Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода.
Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути.
Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори.
Добавете портокаловите корички.
Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа).
Ако е необходимо разклатете тенджерата, за да наместите коричките.
Отцедете и извадете корите върху хартия за печене,оваляйте или поръсете с кристална захар.
Оставете да се изсушат за 4-5 часа.
Сложете в стъклен буркан,затворете добре и съхранявайте в хладилник.

Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар