петък, 9 ноември 2018 г.
СЕЛСКА ТУРШИЯ
Необходими продукти:
Зелени домати
зелени чушки
моркови
корнишони
глава целина.
Начин на приготвяне:
Почистените и измити зеленчуци се слагат в бидонче,кофа или голям съд.
Доматите се дупчат на няколко места с вилица,чушките се цепват на върха с ножа.
Залива се с вода.
На 10 литра вода се слага 400 гр морска сол.
Покриват се с дървена решетка,върху нея се поставя голям камък за тежест.След като туршията престои една седмица,се добавя бяло зеле.Щом като втаса може да се загаси с натриев бензоат или калиев сорбат.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
<3
ОтговорИзтриване