вторник, 13 ноември 2018 г.

РЕВАНЕ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА

Сочно реване с нежна шоколадова глазура!
Необходими продукти
За блата:
5 яйца
1 ч ч захар
1/3 ч ч олио
1/2 ч ч прясно мляко
2 и 1/2 ч ч брашно
1 бакпулвер
Мерителната чаша е с обем 250 мл

За сиропа:
3 ч ч вода
3 ч ч захар
сока на 1/2 лимон

За глазурата:
1 ч ч прясно мляко
3 с л захар
2 с л какао
1 натурален шоколад-100 гр

Начин на приготвяне:
В тенджерка се сипват водата и захарта.
След като кипне,се оставя да ври 5 минути.
Добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и прясното мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20 минути.
След като се охлади се нарязва на парчета и се залива със студения сироп.
Глазурата се приготвя,като млякото се смесва с какаото и захарта.
Затопля се на котлона,докато се разтвори захарта.
Отстранява се от котлона и се добавя шоколада.
Разбърква се добре да се разтопи шоколада.
Реването се полива с глазурата.
Оставя се да престои 2-3 часа.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар