Фокача е традиционен италиански хляб. Интересното при него е, че могат да се добавят всякакви зеленчуци и подправки, което го прави още по-вкусен и ароматен.
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая или 1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 ч л сол
3-4 с л олио
400 мл вода
1 кг брашно
150 гр маслини
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в част от водата и захарта.
Брашното се пресява и се оформя кладенче.
Отстрани се поръсва солта,в кладенчето се сипва разтворената мая,олиото,останалата вода и обезкостените и нарязани маслини.
Замесва се меко хубаво тесто.
Покрива се и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се разстила върху хартия за печене в квадратна или правоъгълна тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар