Вкусен хляб с аромат на масло!
Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
1 каф. лъжичка захар
1 ч л сол
3-4 с л олио
2 яйца
400 мл прясно мляко
Още:
120 гр масло
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 100 мл мляко и захарта.
Оставя се да се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче.
Сипва се маята и останалите съставки в кладенчето.
Замесва се меко тесто,покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Тестото се премесва отново и се разделя на 6 части,всяка се разточва на правоъгълна или квадратна кора.
Разточените кори се поставят една върху друга,като се намазват с разтопено масло.
Така оформената кора се реже на квадрати,които се поставят изправени в намаслена форма за хляб.
Хляба се оставя да втаса за 15 минути.
Намазва се с разбит жълтък и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар