не съм следвала точната рецепта,само идеята.
Получи се интересно и вкусно ястие.
Необходими продукти:
10 яйца
250 гр кайма
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 с л лютеница
За бешамела:
2 с л масло
3 с л брашно
400 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана
черен пипер
индийско орехче
сол
Още:
2 домата
кашкавал
Начин на приготвяне:
Лука и чесъна се запържват в малко олио.
Добавя се каймата и тя се запържва.Добавя се лютеницата и се отстранява от котлона.
Яйцата се варят,охлаждат се и се белят.
Разрязват се на две по-дължина.
Жълтъците се отделят от белтъците,стриват се и се добавят към каймата.
Бешамела се приготвя,като маслото се стопява,добавя се брашното и се запържва.
Налива се млякото,вари се докато леко се сгъсти.
Овкусява се с черния пипер,индийското орехче и солта.
Отстранява се от котлона и се добавя сметаната.
На дъното на тавичка се сипва от бешамела,подреждат се доматите нарязани на филийки.
Върху доматите се подреждат белтъците,пълнят се с каймата.
Поръсват се с настърган кашкавал,заливат се с останалия бешамел.
Обилно се поръсва настърган кашкавал.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар