Този чудесен сиропиран десерт направих по рецепта на Таня Димова.
Моя приятелка и прекрасен кулинар!
Необходими продукти за тестото:
1 яйце
4 с л кисело мляко
12 с л олио
1 равна ч л сода(или 1 бакпулвер)
1 ванилия
2 и 1/2 ч ч брашно
За сиропа:
2 ч ч захар
3 ч ч вода
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и водата за сиропа.
Сварете го и оставете да се охлади.
От продуктите за тестото замесете меко тесто.
Разточете на тънък лист.
Нарежете на ленти широки около 1 см.
Всяка лента завийте на руло по-хлабаво.
Изпържете в добре загрято олио.
Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се пускат в изстудения сироп.
Не ги дръжте повече от 5,6 мин в сиропа за да не се разпаднат.
Добър Апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар