събота, 26 май 2018 г.

ЧАТАЛ ТАТЛЪСЪ

Този чудесен сиропиран десерт направих по рецепта на Таня Димова.
Моя приятелка и прекрасен кулинар!
Необходими продукти за тестото:
1 яйце
4 с л кисело мляко
12 с л  олио
1 равна ч л сода(или 1 бакпулвер)
1 ванилия
2 и 1/2 ч ч брашно

За сиропа:
2 ч ч захар
3 ч ч вода


Начин на приготвяне:
Смесете захарта и водата за сиропа.
Сварете го и оставете да се охлади.
От продуктите за тестото замесете меко тесто.
 Разточете на тънък лист.
Нарежете на ленти широки около 1 см.
Всяка лента завийте на руло по-хлабаво.
 Изпържете в добре загрято олио.
Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се пускат в изстудения сироп.
Не ги дръжте повече от 5,6 мин в сиропа за да не се разпаднат.
Добър Апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар