Необходими продукти:
400 гр паста талиатели
За соса:
300 гр бекон
2 с л олио
1 глава кромид лук
300 мл течна готварска сметана
2 жълтъка
1 к л черен пипер
100 гр пармезан
Начин на приготвяне:
Пастата се слага във вряща подсолена вода.
Вари се 5-8 минути.
Соса се приготвя,като лука се нарязва на много ситно.
Запържва се в олиото,добавя се нарязаният бекон.
Бекона се пържи до златисто.
Добавя се сместа приготвена от разбитите със сметаната жълтъци,черен пипер и пармезан.
Пастата се отцежда и се прехвърля при соса.
Добавя се малко от водата от варенето на пастата.
Разбърква се много добре.Поднася се поръсена обилно с пармезан.
Добър апетит!
400 гр паста талиатели
За соса:
300 гр бекон
2 с л олио
1 глава кромид лук
300 мл течна готварска сметана
2 жълтъка
1 к л черен пипер
100 гр пармезан
Начин на приготвяне:
Пастата се слага във вряща подсолена вода.
Вари се 5-8 минути.
Соса се приготвя,като лука се нарязва на много ситно.
Запържва се в олиото,добавя се нарязаният бекон.
Бекона се пържи до златисто.
Добавя се сместа приготвена от разбитите със сметаната жълтъци,черен пипер и пармезан.
Пастата се отцежда и се прехвърля при соса.
Добавя се малко от водата от варенето на пастата.
Разбърква се много добре.Поднася се поръсена обилно с пармезан.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар