неделя, 27 май 2018 г.

ОРЕХОВА ТОРТА

Ако харесвате комбинацията от орехи и шоколад,предлагам Ви да си направите тази лесна торта!
Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 ч ч захар
50 мл олио
100 мл прясно мляко
2 ч ч брашно
2 ч ч смлени орехови ядки
1 бакпулвер
Мерителната чаша е с обем 250 мл

За сиропа:
1/2 ч ч захар
1/2 ч ч вода

За глазурата:
150 мл течна сладкарска сметана
2 натурални шоколада по 100 гр

За украсата:
орехови ядки.

Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата.
Белтъците се разбиват със щипка сол и една супена лъжица от захарта на сняг.
В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта.
Добавят се олиото и прясното мляко.
Пресятото с бакпулвера брашно и смлените орехови ядки.
Накрая се добавят белтъците към основната смес.
Смесват се леко със шпатула.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта.
Блата се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
Карамеления сироп се приготвя,като захарта се слага в тенджерка.
Оставя се на котлона да се карамелизира.
Сипва се водата и се оставя още малко да се стопи карамела.
Охладения блат се полива със сиропа.
Оставя се за 5 минути блата да поеме сиропа.
Покрива се отгоре и отстрани с шоколадовия ганаш.
Украсява се с орехови ядки.
Охлажда се за 2-3 часа в хладилник.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар