Утре е Гергьовден,по традиция на този ден се слага агнешко на трапезата.
Това е моята рецепта за крехко агнешко месо.
Необходими продукти:
Агнешко бутче
2 връзки пресен лук
1 китка джоджен
2-3 листа калофер
сол
черен пипер
125 гр масло
2 с л мед
1 с л червен пипер
1 ч л дивисил
1 ч л риган
1 ч л чубрица.
2 кг пресни картофи
3-4 с л стопено масло
сол
черен пипер
2 с л вегета
1 ч ч бира
1 ч ч вода
3-4 с л олио
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре.
Слагат се в тавата за печене и се смесват с подправките и стопеното масло.
Месото се посолява.
Масажира се хубаво с мекото масло.
Слага се върху картофите.
Всички подправки се смесват с меда и се покрива месото с тях.
Отгоре се поръсва с пресния лук и джоджена.
В тавата се сипва водата,бирата и олиото.
Тавата се запечатва с фолио и се слага да се пече на 190 градуса.
На килограм месо времето за печене е около час.
Фолиото се отстранява и се пече още 15 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар