сряда, 21 март 2018 г.

ЛОДКИ С КОЛБАС,КАШКАВАЛ И ЦАРЕВИЦА

Предложение за вкусна закуска,защо не и за похапване по всяко време!
Необходими продукти:
За тестото:
800 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 ч л сол
1/3 ч ч олио
1/2 ч ч кисело мляко
400 мл топла вода

За топинга:
лютеница или пасирани домати
200 гр мек колбас
200 гр кашкавал
царевица

Начин на приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко не лепнещо тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя за 20 минути да си удвои обема.Премесва се отново и се разделя на 12 равни части.Всяка част се оформя на топче.Всяко топче се разточва на елипса.
Елипсата се реже от двете дълги страни,като се оставя от тесните страни не отрязана.
Всяка отрязана лентичка се прехлупва срещу положно върху основата.
Основата се запълва с една лъжица лютеница,настърган колбас,настърган кашкавал и се поръсва с царевица.Не покритата тестена част се маже с разбит жълтък.
Лодките се оставят да втасат за 15 минути.Пекат се на 180 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група във facebook!
https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар