неделя, 25 март 2018 г.

ЦАРЕВИЧНА ПИТА

Честит празник на Благовещение!
На Благовещение е истинския празник на майката.
Честит празник на всички майки!
 Необходими продукти:
 600 гр бяло брашно,
400 гр царевично брашно,
1/2 кубче прясна мая,
1 к л захар,
2 с л сол,
200 мл вода,
400 гр кисело мляко,
2 яйца(жълтъка на едното яйце се отделя за намазване)
 200 гр разтопено масло.

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 Маята се разтваря във хладката вода със захарта и 3 с л брашно.
Двата вида брашно се пресяват,добавя се шупналата мая,солта,киселото мляко,яйцето и белтъка,останалата вода и 3 с л от разтопеното масло.
Меси се гладко тесто,което се оставя да втаса.
Дели се на 8 равни части,оформят се топки,подреждат се в тавата за печене и обилно се поливат с разтопеното масло.
Така оформената пита се оставя да втаса отново.
Маже се с разбит жълтък и се поръсва с микс от семена(ленено семе,сусам,маково семе,слънчогледово семе)
Пече се на 170 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит!
 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар