Великденски вкусотии!
Необходими продукти:
Агнешка предна плешка
агнешка кърпа
2 връзки пресен лук
1 китка джоджен
сол
черен пипер
125 гр масло
2 с л мед
1 с л червен пипер
2-3 листа калоферче
1 ч л девесил
1 ч л риган
1 ч л чубрица
1 ч ч бира
1 ч ч вода
3-4 с л олио
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито месо се посолява.
В тенджерка се стопява маслото,добавят се всички подправки без пресния лук,калофера и джоджена.
Месото се натрива хубаво с тази смес.
Покрива се с лука,калофера и джоджена,завива се в агнешката кърпа.
В тавата се сипва бирата, водата и олиото.
Тавата се запечатва с фолио и се слага да се пече на 190 градуса.
На килограм месо времето за печене е около час.
Фолиото се отстранява и се пече още 15 минути.
В моя случай пекох с фолио 3 часа и половина и 15 минути без фолио.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар