Великденски вкусотии.
Чудесна плитка с аромат на козунак и вкус на шоколад!
Необходими продукти:
600-700 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
150 мл топло прясно мляко
50 мл топла вода
150 гр захар
125 гр стопено масло
3 яйца
2 ванилии
кората на 1 лимон
течен шоколад.
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата с 1 к л от захарта и 1 ч л от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
В дълбока купа се смесват прясното мляко,захарта,стопеното масло,яйцата,ванилията,кората на лимона и маята.
Постепенно се добавя пресятото брашно и се замесва хубаво меко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се разделя на 4 равни части,всяка се разточва на лента,която се намазва със шоколада.
Навива се на руло и се реже на две части по дължина.
Двете части се усукват и получената плитка се поставя в тава върху хартия за печене.
До нея се поставя второто парче тесто оформено по същия начин на плитка.
С останалите две парчета тесто се оформя втората плитка.Оставя се да втаса и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар