вторник, 20 март 2018 г.

"СУЛТАН" КЕБАП С ПИЛЕ,ГЪБИ И СУМАК

Необходими продукти за 4 порции:

8 листа фини кори
4 пържоли от пилешки бутчета
200 гр гъби-печурки
2 глави лук
1 моркова
1/3 ч ч олио
3 с л лютеница
щипка сол и черен пипер
кимион
1 ч л сумак
1 к л червен пипер.
За соса:
 2 с л олио
2 с л масло
3 с л брашно
300 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
300 гр кашкавал за поръсване.


Начин на приготвяне:
Пригответе соса като стопите маслото с олиото.Добавете нарязания на полу месеци лук и настърганите моркови.След като се запържат добавете нарязаните на филийки гъби.След като омекнат и се запържат добавете нарязаното на късчета месо,сипете малко вода и гответе около пет минути да се задуши месото.Сложете лютеницата и подправките и отстранете от котлона.В купичка сложете две кори,сипете от месото и завийте корите,обърнете и сложете в тавата за печене.Така направете и останалите порции.Залейте всяко със соса и поръсете обилно с настърган кашкавал.Печете докато ястието придобие хубав загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар