неделя, 15 април 2018 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ

Никой не е по-голям от хляба!
Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 ч л сол
1/3 ч ч олио
1 к л оцет
150 мл вода
350 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата със захарта и 1 с л от брашното.
Оставя се за кратко,докато се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче,отстрани се пор
В кладенчето се сипват маята,оцета,олиото и прясното мляко.
Замесва се тесто,покрива се и се оставя да втаса за 20 минути.
Втасалото тесто се премесва отново,като ръцете се намасляват с олио.
Оформя се на питка и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.
Поръсва се с брашно и се правят разрези с остър нож
 Хляба се оставя да втаса и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks



Няма коментари:

Публикуване на коментар