неделя, 8 април 2018 г.

СЛАВЯНСКА ПОГАЧА

Пухкава погача с кашкавал.
Необходими продукти:
1/2 кубче прясна мая или 7 гр суха мая
200 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.л. сол
1 к.л. захар
1/3 ч ч олио
600 гр брашно
 Още:
1 яйце
300 г кашкавал.

Начин на приготвяне:
В купа се слага 2 с л от брашното, захарта и се наливат 50 мл прясно мляко.
Слага се маята и хубаво се разбива.
Брашно се пресява и се оформя кладенче.
 Сипва се разбърканата мая, налива се олиото, слагат се леко разбити яйца,солта и останалото мляко.
Меси се меко не лепнещо тесто.
Оставя се покрито за 20 минути да втаса.
Втасалото тесто се слага в тава с диаметър 24 см.
Нарязва се на малки квадрати.
Намазва се с разбито яйце и върху всеки квадрат се слага по резен кашкавал, като в прорезите се слага по една пръчица от кашкавала.
Погачата се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар