събота, 7 април 2018 г.

ТОЧЕНА БАНИЦА С ПРАЗ ЛУК И СИРЕНЕ

Необходими продукти
За тестото:
 1 кг брашно
1/3 кубче прясна мая
1 ч л сол
3-4 с л олио
1 яйце
5 с л кисело мляко
400 мл вода.

 За плънката:
3 стръка праз лук
300 гр сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 к л сода за хляб.

Още:
 200 гр брашно за поръсване при разточването на корите
150 мл олио за поръсване на корите.
Начин на приготвяне:
От продуктите се замесва тесто,разделя се ва 16 равни части,всяка се оформя на топче.
Тестото се оставя малко да почине и през това време се приготвя плънката.
Лука се нарязва и си запържва докато омекне,след като изстине към него се добавят сиренето,яйцата,млякото и содата.
Всяка топка тесто се разточва на тънка кора,ако започне да лепне се поръсва обилно с брашно.
Поръсва се с олио и се слагат няколко лъжици от плънката.
Завива се на руло и след това на охлювче,реди се в намаслена тава.
Баницата се пече на 190 градуса за 30-35 минути докато придобие приятен златист цвят.
От посочените продукти излизат две баници ако ги оформите в тави Ф 30 см.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks


Няма коментари:

Публикуване на коментар