събота, 21 април 2018 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КРЕМА СИРЕНЕ

Бърза,лесна и лека торта!
Необходими продукти:
1 пакет бисквити за торта "Роден край"
200 мл прясно мляко

За крема:
250 гр крема сирене
400 гр заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
3-4 с л пудра захар

За покриване на тортата и украсата:
150 мл течна сладкарска сметана
100 гр натурален шоколад
бял шоколад
смлени орехови ядки.

Начин на приготвяне:
Крема се приготвя,като сладкарската сметана се разбива.
В отделен съд се разбива крема сиренето със заквасената сметана и пудрата захар.
Двата крема се смесват.
Бисквитите се потапят в прясното мляко.
Подреждат се на дъното на форма за торта.
Отгоре се покриват с част от крема.
Така се правят няколко пласта до изчерпване на продуктите,като тортата се завършва с крем.
Течната сладкарска сметана се затопля,без да завира.
Добавя се натуралния шоколад,бърка се докато се разтопи.
Тортата се покрива с ганаша.
Шприцоват се ивици от стопен бял шоколад.
С  дървено шишче се прави декорацията,като се минава няколко пъти отгоре.
Отстрани се поръсва със смлени орехови ядки.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар