Необходими продукти
За блата:
6 яйца
1 ч ч захар
1/2 ч ч олио
1/2 ч ч кисело мляко
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
3 с л какао.
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
За сиропа:
1 ч ч вода
1 ч ч захар
3 с л какао
1/3 пакетче масло.
За заливката:
1 шоколад-90 гр
3-4 с л олио.
Стопен бял шоколад за украса.
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и киселото мляко.Добавя се пресятото с какаото и бакпулвера брашно.Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава за печене.Блата се пече на 180 градуса за 30 минути.В тенджерка се смесват захарта,водата,маслото и какаото.С охладения сироп се залива изстиналия сладкиш.На водна баня се стопява шоколада с олиото и се залива сладкиша.Украсява се с разтопен бял шоколад.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар