четвъртък, 26 април 2018 г.

КАЧАМАК ОТ ЦАРЕВИЧЕН ГРИС

Един малко по различен качамак,пречупен през моя поглед!
Необходими продукти:
 2 ч ч царевичен грис,
6 ч ч вода,
щипка сол,
черен пипер и индийско орехче.

 За пълнежа:
200 гр сирене,
150 гр кашкавал,
200 грама мек колбас.

Начин на приготвяне:
Водата се сипва в тенджерка,оставя се да заври,сипва се царевичния грис,бърка се непрекъснато докато се сгъсти.
Овкусява се със солта,черния пипер и индийското орехче.
1/2 от сместа се сипва във форма за терин,отгоре се поръсва с настърган кашкавал,колбаса нарязан на кръгчета и сиренето нарязано на плочка.
Отгоре се сипва останалата смес.
Оставя се в хладилника да стегне поне 2-3 часа.
Обръща се и се украсява с нарязан домат и свежа мента.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар